21 de Novembre de 2011

Vladimir Samsonov revalida el títol de campió del TICB

El Poliesportiu La Salle de Barcelona s’ha tornat a quedar petit aquest dissabte per acollir la XXVa. edició del Torneig Internacional Ciutat de Barcelona de tennis de taula (TICB), en què el guanyador ha estat Vladimir Samsonov.

Fotografies del Torneig

El bielorús ha revalidat el títol que ja va aconseguir la temporada passada, després de superar al rus Alexei Smirnov en una ajustadíssima final (3-2). I això que el número 9 del rànquing de la ITTF (Federació Internacional de Tennis de Taula), com ja li havia passat a la semifinal davant Carlos Machado, no va començar amb bon peu el partit, i va veure com Smirnov s’apuntava el primer onze (5-11). Però la reacció de Samsonov no es va fer esperar i va donar-li la volta a l’electrònic guanyant les dues següents mànegues (11-6 i 11-7). Quan tot semblava dat i beneït Smirmov, que ja havia donat la sorpresa en vèncer a les semifinals l’alemany Dimitrij Ovtcharov (3-1), forçava un cinquè i definitiu joc davant el deliri dels a prop de 900 espectadors que omplien les grades del Poliesportiu La Salle de la Ciutat Comtal (7-11). En aquets darrer joc, el ‘top-ten’ mundial va demostrar per què està entre els 10 millors jugadors del món i, amb un 11-4 al seu favor, va rubricar el seu tercer títol de campió del TICB.

Però a banda de la final, els vuit participants d’aquesta edició van deixar sobre la taula grans enfrontaments. Com la semifinal (3-1) entre Smirnov i l’alemany Dimitrij Ovtcharov, número 13 del rànquing de la ITTF, o els quarts de final (3-1) entre el rus i el català del DKV Borges Vall Marc Durán. Tots dos partits molt disputats, que van demostrar un any més el bon nivell d’aquesta prova.

Recordem que el Ciutat de Barcelona és la competició de tennis de taula més important que s’organitza a l’Estat. Al llarg d’aquests anys ha cimentat el seu prestigi internacional amb la participació dels millors palistes del panorama mundial d’aquest esport. I és que des de la seva primera edició, el 1983, jugadors com Gua Yuehua, de la Xina, o bé els suecs Mikael Appelgren o Jan Ove Waldner, entre d’altres, han passejat el seu talent sobre les taules de la Ciutat Comtal.

ÈXIT TOTAL DE PÚBLIC

TICB_11_PUBLIC_PANO_
Èxit a la taula i èxit a les grades, on el torneig va tornar a superar el seu rècord d’assistència. Gabriel Arranz, director de promoció esportiva de l’Institut Barcelona Esports, i Joan Figuerola, regidor delegat del districte Sarrià-Sant Gervasi, també van ser-hi presents a la prova, organitzada per la Federació Catalana de Tennis de Taula amb l’inestimable suport de l’Ajuntament de Barcelona, i el recolzament de la Diputació i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. El Canal Esports 3 de la Televisió de Catalunya, la Creu Roja, la UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya), la Plataforma Proseleccions Catalanes, Caixa Penedès, National Atesa, l’Hotel Alimara, Diari SPORT i NB Enebé han estat també partíceps d’aquest èxit com a col·laboradors.

PROPERES EMISSIONS TELEVISIVES

Precisament gràcies al suport d’Esports 3 i de la UFEC, tots els amants del tennis de taula podran reviure aquest campionat per la televisió. El primer tast tindrà lloc dimarts aproximadament a les 20.30 h, quan el programa Zona UFEC d’Esports 3 emetrà un complet reportatge amb les impressions dels protagonistes del Torneig. Posteriorment, el cap de setmana es podrà veure pel mateix canal la retransmissió completa de la prova. (l’horari resta encara per confirmar).

Aquests han estats els resultats de la prova:

Copyright © CTT Borges | Avís Legal | Política de Privadesa